Byggnadskonst

Att återse ett varmt Rhodos

Det är juni och vi åker vi till ett varmt Rhodos. Ön har flest soldagar i Grekland och tillhör Tolvöarna. Ön sägs vara kärleksgudinnans, Afrodites ö, trots att hon föddes på Cypern (?).

Jag har varit till Rhodos två gånger tidigare, då var det charterresor, nu åkte vi reguljärt. Första gången åker jag med en kompis. Vi bor i Rhodos stad och jag ser egentligen inte så mycket mer än barer och ständer. Andra gången är barnen små och vi har bokat hela ”paketet”, med transfer, barnklubb, all inclusive och Easy travel och spenderar den mesta tiden på resorten. Den här gången stannar vi två veckor,  och passar på att (besöka lite olika restauranger) och se lite mer av ön.

Vi väljer att bo på den östra sidan, mot Turkiet, i semesterorten Faliraki och det är egentligen vinden och sandstränder som är avgörande. På den västra sidan blåser det mer och stränderna består till största delen av klappersten. På den östra sidan finns det många fina sandstränder, de flesta med fin sandstrand. Vi bor på samma hotell under hela vistelsen och åker buss, taxi och hyrbil när det är dags för utflykter. Hotellet ligger en bit från stranden, det tar ca 10 minuter att gå dit och de dagar det är runt 45 grader är det svettigt.

P1010347a

Faliraki är en riktig semesterort med en lång sandstrand, parasoller och vattensporter. Själva centrum är litet men har det mesta, (butiker, restauranger och ”uteliv”) och på kvällarna stängs gatan av och blir bilfri.

Vi åker på några utflykter och har egentligen tänkt att sett mer av ön om det inte hade blivit så varmt. När vi är där stiger temperaturen upp till 46 grader och då var det bara bad som gällde. Vissa dygn sjunker inte temperaturen under 38. Jag klagar inte, vi åker för sol och värme. Innan vi åkte hade vi bestämt att vi i alla fall skulle besöka badvikarna Tsambika beach och Oasis beach, vi vill också till Lindos, Seven Springs och gamla stan i Rhodos. Vi orkar med det och lite till, trots värme och åksjuka.

P1010227a

Rhodos är en trevlig grekisk ö, det är lätt att vara turist där och det finns mycket fint att titta på om man orkar ta sig från stranden.

Tack för att du läser!

 

Kategorier:Byggnadskonst

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s