Naturen

Bland små källor och blyga fjärilar

Tidigt på morgon lämnar bilfirman vår hyrbil utanför hotellet, det är enkelt och bekvämt. Två dagar innan bokar vi bilen på hotellet, det är första gången vi ber hotellet vi bor på om hjälp, tidigare har vi gått direkt till någon av biluthyrarna på orten.

När vi semestrar på Rhodos östkust besöker vi bland annat Seven springs och Fjärillsdalen. Den sistnämnda kan ni hoppa över.

Vi åker på en fin motorväg och är på väg till Lindos. Vi väljer att stanna till vid Seven springs på vägen dit och Fjärilsdalen på väg hem.

P1010169a

P1010178.JPG

Seven springs (Epta Piges), även kalla De sju källorna, är en sval vacker plats där sju källor möts. Källorna är små, förvänta dig inga stora vattenfall, platsen är liten men det finns toaletter och en restaurang. Det är lätt att hitta till Seven springs, det är bra skyltat från motorvägen och det är inga problem att parkera bilen, det finns två stora parkeringar.P1010153galleriP1010154

P1010167galleriPå samma plats finns också en lång mörk tunnel som är värt ett besök. Vi har läst på innan och vet att vi måste ha badskor, tunneln är nämligen vattenfylld, inte mycket, vattnet räcker över fötterna. Vattnet är kallt, tunneln kolsvart och min 8-åring tycker att den aldrig tar slut. Själv undrar jag vad som kryper på väggarna och i taket. Tunneln är 150 meter lång, och 13 meter djup och grävdes på 20-talet för att leda flodvatten till en damm. Dammen är den enda platsen på Rhodos där man kan bada i sötvatten. P1010155

P1010157P1010158Det är skönt att se dagsljuset igen och jag kollar noga att jag inte har en spindel på axeln som sitter och skrattar åt mig. P1010163.JPGVi stannar inte länge vid dammen utan fortsätter vår utflykt mot Lindos.

Innan vi åker hem till Faliraki bestämmer vi oss för att besöka Fjärilsdalen som ligger mot andra sidan ön, mot väster. Det visar sig vara ett dåligt beslut som slutar med åksjuka och besvikelse. Vägen slingrar sig upp och ner för berg, utsikten är hisnande vacker men ger oss också illamående. När vi kommer fram och betalat in oss, 5 euro/vuxen, inser vi att parker är väldigt stor, det blir alldeles för lång att gå klockan 18 på kvällen. Vi nöjer oss med att bara gå en bit på leden. Det fullkomligen kryllar av fjärilar överallt men efter 20 min har man sett allt. Fjärilarna är vackra och/men det är endast en art. Naturen i parken är vacker med träbroar och det rinner vatten från bäckar och vattenfall, och det är verkligen en ”fjärilsdal”, men vi hade nog förväntat oss mer av upplevelsen. Vi inser att vi skulle ha läst på lite mer inför besöket.

Vi ses!

Kategorier:Naturen

Märkt som:,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s