Citybreak

Att vandra i Guells fotspår

P1000485Efter problem med logistiken kommer vi fram till Park Güell som ligger nedanför berget El Caramel, i norra delen av stadsdelen Garcia. Guadi ritade parken åt Güell och tanken var att få folk att köpa tomter och flytta dit. Projektet blev misslyckat och folk hånade Guadi som köpte porslin, slog sönder det och limmade ihop allt igen.

Den största delen av parken är gratis, vill du besöka torget med de berömda mosaiksofforna får du betala extra. Vi är förberedda och har köpt biljetter hemma i Sverige.

När vi kommer fram till Park Güell blir vi osäkra på vilken entré vi ska ta, är det någon skillnad på om man har biljetter eller inte? Efter en stunds förvirring får vi hjälp av en man som säljer souvenirer på gatan.

P1000488

P1000449.JPG

 

P1000457

P1000450Det är en fin park och jag känner ganska snart att jag blir lugnare, här är det ingen stress. Barnen kan springa fritt bland konstverk och grönska medan vi vuxna förevigar parken på bild. Utsikten är magisk.

 

P1000460a

När vi når entrén till torget är vi försenade med 15 minuter och jag blir orolig att vi inte får komma in. Det är inga problem, det är ingen kö vid den ingången vi står vid och vi kan lugnt sätta oss i en mosaiksoffa. Det inte så många turister här och det är ingen trängsel på torget, alla som vill får njuta av konsten och utsikten. Tänk på att marken består av sand och att skorna blir väldigt smutsiga, jag är glad att det inte regnar.

P1000470

P1000458a

P1000480

P1000498

 

På väg ner till utgången passar barnen på att springa runt bland de vackra pelarna som skulle pryda saluhallen.

P1000512.JPG

P1000513.JPG

När vi går ut från ”saluhallen” börjar det plötsligt spelas hög musik, det finns en skola i parken och barnen har rast, en oväntad och trevlig detalj. Vilken fantastisk utsikt eleverna har från sin skolgård.

 

P1000522

Innan vi lämnar parken besöker ett museum och passar på att fika i restaurangen som finns vid utgången. Det är svårt att lämna parken, tänk om jag haft för bråttom och missat något. Jag stannar upp, tittar mig omkring och känner att jag vill komma ihåg allt fint. Till slut måste vi lämna parken och vi tar oss ner mot centrum igen.

 

Bra att veta:

  • Metro ligger ca 15-20 min från parken och det är uppförsbacke hela vägen.
  • Köp biljetter i förväg, då slipper du köa. Köper du på plats kostar det ca 7 euro för vuxen och 5 för barn (barn upp till 6 år går in gratis).
  • Det är gratis wifi i hela parken.
  • Under högsäsong har parken öppet till sen kväll, kl. 20.30.
  • Förvaringsskåp finns.

 

 

Kategorier:Citybreak, konst, Storstadsresor

Märkt som:,

2 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s