Citybreak

Det oeniga kvarteret

Det är eftermiddag och vi är i stadsdelen Exiample i Barcelona. Vårt mål är avenyn, El Paseo del Garcia, som innehåller 150 kulturmärkta byggnader. Vi ska besöka Casa Milan/Casa Pedrera av Gaudí.

Vi har förköpt biljetter till Casa Milan och det går smidigt att komma in. I biljetten ingår guide via hörlurar men den yngsta kan inte tillräckligt med engelska och avstår från att använda dem, vilket gör att hon håller ett något högre tempo än oss andra.

Fasaden har ingen bärande konstruktion och är fastmonterad i ett stålskelett, alla väggar är nedsänkta som stora stenblock. Vi besöker innergården, utställningen, takterrassen och bostaden.

P1000548a.jpg

P1000545.JPG

P1000564.JPG

P1000566

P1000569

P1000561.jpgDet är sent på eftermiddagen och när vi lämnar Casa Milan korsar vi tvärgatan och går en bit nedåt till ”de oeniga kvarteret”, där finns tre byggnader efter tre modernistiska arkitekter. Gaudís, Casa Batlló, som förutom fasaden är väldigt lik Casa Milan, konstruktionen är likadan och här kan du också gå runt bland konst på taket och besöka bostaden. Vi betalar inte in oss utan gör som så många andra beundrar huset utifrån. Tillsammans med Casa Amatller de Puig i Cadafalch av Doènech och La CasaLleó Morers hus blir de ett eget konstverk.

P1000580

P1000585.JPG

P1000591

P1000586

Barcelona är verkligen ”ögongodis” för alla som gillar byggnadsverk.

Glöm inte förköpa biljetter till Casa Milan och Casa Batló, det finns här! 

Andra inlägg om Guadís mästerverk: Sagrada familia och Park Guell.

Kategorier:Citybreak, Storstadsresor

Märkt som:,

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s