För familjen

Det spökar

IMG_8372a.jpg

När mörkret kommer räcker inte lamporna till och det blir kusligt mörkt i hela parken. I gömda högtalare hör vi hur hästar kommer galopperandes bakom oss, människor som gråter och jämrar sig, vampyrer ylar, dörrar öppnas och stängs och fotsteg kommer närmare. Läskigt! Det är höstlov och vi tillbringar två soliga dagar på Kolmårdens djurpark och det är riktigt läskigt. 

När vi kommer in på området möts vi av vampyrer, zombies, häxor, gastar och varulvar och allt blir plötsligt på ”riktigt”. I början av besöket vill inte vår yngsta titta på zombies men när vi lämnar parker leker hon ”Argaleken” med dem.

Kolmården erbjuder ett fullspäckat schema och vi försöker hinna med så mycket som möjligt. Vi börjar med att åka Safaribanan och ser de vilda djuren, det är en häftig upplevelse och vi åker som närmast två meter över lejonen. Efter det ser vi gastarnas roliga teaterföreställning, halloweenpysslade i Lagunen med sällskap av delfinerna och tittar på häxornas musikal. Allt är mycket professionellt och verkligt. Barnen uppskattar besöket. Bamse bor också på Kolmårdens Djurpark och har ett stort fint område med plats för lek och naturligtvis träffade vi alla djuren, ser delfinshowen och åker karuseller.

IMG_8332a.jpg

IMG_8316a

Vi stannar tills parken stänger och avslutar dagen med en spökparad ner till ”balsalen”/stora scenen. Där får de som vill dansa ”Macarena” med vampyrer och ”Gangnam Style” med gastar. Det är trötta barn (och föräldrar) som lämnar parken.

IMG_8383a

Var bor jag? 

IMG_8199a

Det finns flera hotell runt Norrköping som erbjuder boendepaket med inträde till djurparken. Vi bor på Vildmarkshotellet, i ett familjerum, med utsikt över Bråviken och kan gå direkt ut i parken. Hotellet erbjuder också god mat och har en stor och fin spaavdelning.

IMG_8255a.jpg

Bra att veta 

  • När parken stänger finns det endast den mat restaurang på hotellet erbjuder och den är något dyr – men väldigt god. Det finns matställen i Kolmården men då behöver använda din bil.
  • Under öppettiderna i parken brinner flera eldar och det är fritt fram att grilla medhavd korv. Det finns gott om bord och stolar.
  • Om du inte vill stanna över natten måste du planera besöket så att du iallafall är kvar tills det blir riktigt mörkt.
  • Ett tips är att läsa på om dagens program så att du och dina barnen inte missar något. Vissa saker som t.ex. teaterföreställningar, pyssel och ”Häxskolan” är bara vissa tider.
  • Det finns ett välplanerat lekrum på hotellet med bland annat tv-spel.
  • Maten på restaurangen är god, vällagad och det finns barnbuffé.

Vad tyckte jag? 

Jag är jättenöjd med besöket, det känns att parken har ett genomgående tänk, att det finns något att göra för alla barn och att det verkligen är Halloween. Vildmarkshotellet är ett fint hotell med bra spabad och god mat.

Ett minus är själva hotellrummet. Rummet känns lite trångt och slitet men å andra sidan är vi bara där när vi sover och utsikten gör att rummet blir bättre. Solnedgången över vattnet är magiskt.

IMG_8205.JPG

Åker ni?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s