Charter

Solsemester – badland på hotellet?

IMG_6003.JPG

Är det värt att välja ett lite dyrare boende med badland? Utnyttjar barnen det? Väljer vi bort stranden/havet då? 

Barnen är små, 3 och 7 år gamla och vi bestämmer oss för att boka ”hela” charterpaketet med all inclusive och badland. Vi åker från Örebro flygplats som ligger ca 5 mil från vår lilla stad, snabbt, smidigt och bekvämt. Vi reser till på turistvänliga Mallorca och vi bor på ett fyrstjärnigt+ hotell, dåvarande Viva Tropic men nuvarande Zafiro Tropic. Hotellet ligger 300 meter från den långa, långgrunda och finkorniga stranden i badorten Alcudia.

DSC04475.JPG

Natten innan avresa kommer den yngsta och säger att hon mår konstig. Jag känner på henne, hon är kokhet och jag inser att hon har feber. Hon har inte ont i halsen och är snorig. Vad ska vi göra? Försöka avboka eller chansa och åka? Vi åker. I med febernedsättande och iväg. När vi några timmar senare sitter i transferbussen visar termometern på nästan 40 grader och/men vi är framme. Det visar sig vara tredagarsfeber, tabletterna hjälper mot febern och vi kan njuta av resan.

Hotellområdet är stor och badlandet ligger i ett område för sig. Vi känner att barnen kan plaska och stoja fritt utan att störa. I lekpoolerna finns bland annat ett piratskepp med flera längre rutschkanor, det finns också barnpool för de yngsta med lägre rutschkanor och klätterställningar. I delen för de allra minsta är vattendjupet 40 cm. Alldeles bredvid lekpoolerna finns studsmattor och en stor lekplats med klätterställningar och rutschkanor.

DSC04490

DSC04488a.jpg

IMG_5934 - Kopia.JPG

Det blev som jag gissade, barnen vill stanna på hotellet och åka vattenrutschkanor istället för att gå till den fina barnvänliga sandstranden. Vi vuxna bestämmer att vi är vid stranden till tidig eftermiddag och sedan är vi vid lekpoolerna, på så vis känner vi att vi utnyttjar dyra solstolar vid havet och alla får som de önskar. Det visar sig bli perfekt, alla barnfamiljer med bäbisar tar siesta på eftermiddagen och det är lite lättare att få en solstol.

IMG_6002.JPG

Var det ett bra val att ha badland? Ja, det var det definitivt. Inte minst för att det ger barnen ett härligt reseminne, de pratar fortfarande om piratskeppet och den stora vattentunnan som tippade över och gav alla en rejäl dusch. Mina barn var också i ”rätt” ålder i förhållande till utbudet av aktiviteter i vattenlandet. För barn över 12 år kan det bli en besvikelse. Min erfarenhet är att det finns stora/större vattenland på de flesta stora semesterorterna. De kostar ofta en del att gå in i men jag tycker egentligen att det kan vara mer värt att betala inträde för en hel dag, än att bo för ett högt pris hela semestern, men smaken är olika.

DSC04472

Jag är glad att vi valde ett hotell med vattenland, hotellets utbud var superbra men känner också ”been there, done that”. En gång räcker, det är egentligen inte värt de extra pengarna, snarare att det är en erfarenhet och fint att se barnens glädje. Ingen av dem har frågat efter vattenland vid våra senare resor.

IMG_6004.JPG

Minus: Det gäller att vara snabb och ut med handdukarna tidigt på morgonen och paxa en solstol vid badlandet. Barnfamiljer är uppe tidigt och stolarna tar snabbt slut. Det är också mycket ljud, skrik och skratt – inget för de som vill ha en tyst semester vid poolen. Barn är och ska inte vara tysta och stilla vid vattenland. Är det semester så är det! Du får också räkna med att du blir blöt vare sig du vill det eller inte.

Jag vill förtydliga att jag inte är sponsrad utan är nöjd med hotellet och dess utbud.

Tack för att du tittar in hos mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s