Interiörer

Vist kan (väl) ytliga saker ge fina minnen?

Jag erkänner, jag gillar det här med interiörer, vackra saker och fina detaljer får mig att trivas, speciellt i caféer och hotellobbyn. Visst smakar det bättre när det är fint? Under åren som gått har jag besökt många fina platser där inredningen har gett mig speciella minnen, både bra och dåliga. Det kan verka ytligt men jag vill dela med mig av de positiva.

Det första stället är från Barcelona. När vi kom fram på kvällen var vi hungriga och för stunden inte så kräsna. Vi gick runt kvarteret och det första stället vi såg som serverade mat var en liten trång och mörk bar. Köket hade inte öppnat fast klockan var över sex på kvällen, det var bara vi där och personalen väntade på att kocken skulle komma. Det var nästan att vi vände och gick men magarna kurrade och barnen ville äta. Vi beställde pizza och väntade på att ugnen skulle värmas upp. Vi småpratade om hur resan skulle bli och efter en låååång stund kom maten in. Det var jättegott och plötsligt såg jag hur fint det var inrett och hur mycket folk det satt runt borden. Just den platsen och den känslan är det första jag tänker på när jag tänker tillbaka på vår resa till Barcelona.P1000375P1000376

Som jag tidigare skrivit är det lätt att bli hemmablind och inte se hur fint det är runt omkring. En av åra grannstäder är Örebro och vi brukar alltid äta på Makeriet, inne på Stallbacken, minst en gång per sommar. Det är verkligen jättefint, gott och trevligt. Det är det första vi ”gör” när vi börjar sommarlovet i Sverige och det är en trevlig tradition som vi tänker fortsätta med. P1010413P1010414P1010417

Jag måste också visa bilder från min favoritkedja (i Sverige) när det gäller att fika, här  finns de bästa laktosfria kaffedrinkarna och de har nog, enligt mig, en av de trevligaste interiörerna. Platserna får mig att tänka på när jag pluggade till lärare, vi kunde sitta i timmar (slutet av 90-talet) och slurpa på en latte med smak av vanilj och ”låtsas” plugga. P1010031P1010030P1010023P1010026P1010027P1010028

I somras när vi var på Rhodos besökte vi den här färgglada restaurangen. Det var tokvarmt, benen klibbade fast vid den obekväma stolen och det tog lång tid att få maten. När maten äntligen kom fick den inte plats på bordet och servitören ställde maten på stolar bredvid oss. Allt blev liksom fel och tillslut kunde vi inte hålla oss för skratt. I dag är den svettiga och obekväma restaurangbesöket en fint minne från vår resa och vi skrattar när vi pratar om det. Om jag besöker Faliraki någon mer gång kommer jag att besöka Kostas igen, personalen var jättetrevlig, maten god och vem vill inte ha ett knasigt reseminne att skratta åt (?).P1010135P1010143P1010131P1010135

Tack för att ni tittar in hos mig!

Kategorier:Interiörer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s