För familjen

Tällberg – Sportlov hos Dalecarlia Hotell & Spa

Det är februari och snön lyser med sin frånvaro. Rastlösheten har kommit på spontanbesök och jag börjar leta flygbiljetter på nätet. Jag hittar inget som passar min ”efter julbudget”, jag vill ha sol och bad och alla resmål utanför Europa är för dyra. Jag skrollar runt och ser en annons om spahotell i Sverige och kanske är det det jag vill göra. Ett intensivt sökande och jämförande påbörjas, vad många fina spahotell vi har i vårt avlånga land. Nu blir jag plötsligt lite bekväm, nyss var jag beredd på många timmar i ett trångt flygplanssäte (till en annan världsdel) för att få avkoppling, nu vill jag spendera så få timmar som möjligt i en bil.

Det finns många spahotell i Tällberg, en av dem är Dalecarlia. Hotellet har bra paket/erbjudande för barnfamiljer, det tar ca två timmar att köra dit från oss och priset är bra. Vi bokar.IMG_5184 Dalecarlia ligger högt upp och ha en vacker utsikt över Siljan. Första dagen finns inte en enda snöflinga på marken men när vi vaknar dag två är allt utomhus täckt av ett tjock lager nysnö. Det är magiskt vackert! IMG_5164IMG_5173IMG_5185IMG_5168IMG_5195Vi är alldeles ensamma i spabadet och det känns nästan lite konstigt. Var är alla?

Spabadet består av en motionspool (se bild), relaxavdelning, spaavdelning, bubbelpool och en varm pool ute på terrassen. Vi trivs bäst i det sistnämnda, utsikten över Siljan är vacker, det är varmt i vattnet och andedräkten bildar stora moln när vi pratar om skola, drömmar och livet.

Ursäkta att bilden lutar.

IMG_5196IMG_5183Vi brukar aldrig fira midsommar, vi är alltid utomlands i slutet av juni, men om jag är i Sverige kan jag tänka mig att besöka Tällberg. Det måste vara det perfekta stället att dansa runt midsommarstången.IMG_5193IMG_5171IMG_5169IMG_5165Bra att veta:

  • Det finns pulkor att låna
  • Spaavdelningen ligger i en byggnad för sig och du måste gå ut i kylan för att ta dig tillbaka till hotellet
  • Maten är ekologisk och närproducerad (så långt det är möjligt)
  • Lekrum finns
  • Spabehandlingar kostar extra och det är klokt att förboka
  • Om du söker lugn och ro är det bra att veta att det är många som bokar konferenser här, tempot och ljudet kan stundtals vara intensiv (det var konferensgäster på hotellet när vi var där men vi stördes inte av det)
  • Det är kuperat utomhus och trappor inomhus
  • Hotellet har flera fina paket att boka – året runt.
  • Det är inte långt till Leksands sommarland härifrån, det är ca 9 km/14 min med bil.

Det var ett trevligt dygn och jag har verkligen kopplat av.

Sköt om er!

Kategorier:För familjen, Naturen, Spa, Tips

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s