#TBT

#TBT – Att göra ingenting på Mallis

Redan när jag kliver in på flygplatsen känner jag igen mig. Jag vet hur det låter när väskorna rullas över golvet, jag vet var de fräschaste toaletterna finns och var det finns dryckesautomater för de törstiga. Det luktar precis som det gjorde sist – det luktar en lugn och skön semester.IMG_1159.JPGIMG_1160Tillbaka på Mallis, det blir min sjätte gång. Det är så enkelt, välbekant och kravlöst. Varje år besöker ca 15 miljoner soldyrkande turister denna ö i Medelhavet. Vi i Sverige har chartrat dit sedan 1950-talet (23 april). Jag har läst på nätet att Mallorca är Medelhavets mest trafikerade flygplats, det lyfter och landar flest flygplan där under högsäsongen (april-oktober). Och visst märks det att det är turistvänligt, stora hotellkomplex kantar de populäraste badorterna och lockar med all inklusive. Solstolarna räcker till alla, det går bra att beställa maten på svenska och var femtio meter lyser tryggt det ”gröna korset” och informerar om att vi kan få hjälp med sjukvård.

Nu väntar en veckas sol och bad. Den här veckan blir det inga museum, inga kända vackra byggnader, ingen tur att ställa klockan för och inget tidsschema för att hinna så mycket som möjligt. (Men) jag känner mig själv väl och vet att när vecka gått vill jag trampa asfalt igen och se byggnadsverk och trånga mysiga gränder men här och nu vill jag bara vara.

Missförstå mig inte, det finns fantastiska ställen att upptäcka på Mallorca. Det är en fin ö med magiska bergspartier och pittoreska små byar. Jag har varit ute till havs, besökt fina droppstensgrottor, gått bland pinjeträd högt uppe bland bergen och druckit Sangria i fina byar (Valldemossa, Sóller). Du behöver inte alls bara ligga i en solstol och lapa sol hela dagarna, du kan vara så aktiv som du vill/orkar, du kan bland annat cykla, vandra och testa canyoning. För de som saknar storstan finns Palma runt hörnet och erbjuder både märkesbutiker och nattklubbar. Jag är inte på något sätt färdig med att utforska Mallorca, bara i behov av lata dagar i solen. IMG_1157.JPGIMG_1155Vi väljer att bo i Palma Nova, det är en kort bussfärd, ca 3 mil, från Palma stad. Det är en mysig ort som har vuxit samman med den livliga badorten Magaluf utan att förlora sitt lugn. Kanske är de just därför det är så lugnt här, partylivet finns bokstavligen runt hörnet och om du går på strandpromenaden är det ca 300 meter mellan badorterna. Palma Nova består egentligen av tre badvikar, alla med solstolar och strandtavernor. Vi bor ca 300 meter från stranden Son Mathias beach.IMG_1150IMG_1153Resorten som vi valt har stora poolområden och rymliga tvårumslägenheter. Vi får en lägenhet med ett välutrustat kök, två badrum och en stor balkong, vi är jättenöjda.IMG_1172IMG_1147Det är nära till centrum och det finns ett hyfsat utbud av restauranger och shopping. Vill du shoppa ordentligt eller ta del av nattlivet tar du dig enkelt in till Palma stad med buss, den går ofta och till sent på natten.IMG_1169Varje kväll, när vi kommer tillbaka från centrum, luktas det på blommorna som växte precis vid entrén till hotellet. Det är också en liten som tålmodigt väntar på att bananerna ska bli gula. Tyvärr hinner de inte det innan vi åker hem.IMG_1176Ett av poolområdena består av ett mindre vattenland som är placerat på baksidan av hotellet. Vi (latmaskar) upptäcker ganska snart att vi kan ta hissen ner till  spaavdelningen och via den komma till barnpoolen snabbt, smidigt och enkelt. Vi behöver inte ens gå ut ur byggnaden. IMG_1213IMG_1198IMG_1217Semestern 2015 blir precis som vi önskar, massor av sol, bad och lata dagar. Det enda vi ser är havet, stranden, poolområdet och en och annan väskaffär.

Vi ses!

Kategorier:#TBT, Charter

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s