Citybreak

Streets of Barcelona

P1000651a

Det är varmt och vi tar skydd bland Barcelonas smågator. Det hänger tvätt över våra huvuden, flaggor i alla färger och storlekar är farligt nära att ramla ner på gatan, eller är det badhanddukar? Skyltar och människor trängs på gator och i gränder. Stundtals får jag ”kasta” undan min barn när vespor susar tätt, tätt runt oss. Vi vet inte riktigt var vi är eller på väg och jag tokgillar det.

P1000709P1000708Många gatorna i Barcelona är som bikupor där varje liten gränd blir en cell där vi människor rör oss likt bin, Om du söker på ”stadsdelar Exiample” och trycker på ”bilder” ser du vad jag menar, så välorganiserat på bild (av stadsarkitekten) och samtidigt så härligt ostrukturerat på plats. Mer om Barcelona finns här hos mig.P1000653a

Om du som jag gillar smågator rekommenderar jag en långpromenad i den gamla stadsdelen Barri Gòtic. Här kan du verkligen försvinna bland gränder och smågator, läs mer om Barri Gòtic här.

P1000680

Vi går under ljusslingor som lyser hela dygnet. Utanför butiker står kundvagnar med varor till försäljning och jag undrar om någon matbutik saknar sina vagnar.

P1000777P1000778P1000779

Golvlampor ställs ut, det blir genast mer välkomnande och hemtrevligt i den så annars halvmörka gränden. Ute blir inne.

P1000782

När jag lämnar Barcelona känns det som att jag bara fått sett en liten glimt av alla smågator och jag tänker att det får nog bli ett besök till. Först ska jag bara besöka alla andra fina, speciella och mysiga gator och gränder i alla andra städer.

P1000766

Vi ses!

Kategorier:Citybreak

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s