Mat

Är det räkheaven 23, eller bara heaven 23?

Lite långsökt rubrik kanske, ber om ursäkt för det! Vem har väl inte hört talas om historien om de omtalade jätteräksmörgåsarna i King Siez, i Gothia Towers i Göteborg? Jag och min familj passar på att testa de omtalade räksmörgåsarna uppe i restaurangen Heaven 23.IMG_0870

När vi är här går det inte att ta miste om att räkmackorna lockar en hel del, med ett rasande tempo monteras och serveras dessa godingar bokstavligen på löpande band.IMG_0869Gothia Towers har serverat räksmörgåsar sedan 1984, inte i detta torn, det blev färdigbyggt 2002. Staffan Enander  inspirerades av alla stora maträtter i USA och bestämde sig för att skapa en stor smörgås med 200 gram handskalade räkor på och i dag säljs 17 stycken i timmen. (På G T hemsida kan du läsa om hela räkmackans historia) IMG_0868Om den var god? Tycker du om räkor så passa på att njuta, det är verkligen mycket av det goda och majonnäsen och den picklad rödlöken förhöjer smaken.

(Onödig) information:

  • Räkmackan finns också i en lite mindre variant och är nog egentligen lagom stor för mig.
  • Tycker du inte om räkor finns det andra rätter att beställa och om du inte är sugen på mat kan du ta en drink och njuta av utsikten. När vi är här är det Liseberg som får stå i centrum för våra ögon, iallafall för de yngsta.
  • Är du höjdrädd kan du lugnt äta mackorna på restaurangen på entréplanen.
  • Det finns två hissar upp till Heaven 23, en går på utsidan och har en fin utsikt hela vägen upp och ner. Den andra går inne i byggnaden och har ingen utsikt/glasväggar.

2018-25-03-17-04-492018-25-03-17-02-052018-25-03-17-07-07Vi ses!

Kategorier:Mat, På tallriken

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s