Byggnadskonst

No filter needed – ”Instavänliga” Burano

P1020575

Det är knappt att jag väntar in mina barn när jag kliver av båten och nu i efterhand vet jag inte om båten hann stänga av motorn. Jag hör inte allt vår guide säger men snappar upp när båten avgår mot San Marco igen. Det här har jag väntat på och med kameran i högsta beredskap och fokus på färgglada hus går jag genom torget mot kanalerna utan att titta på Buranos kända spetsar och restauranger. Jag har två mål, jag har bestämt mig för att ta bilder på alla hus – och utan filter! 

P1020538aP1020565P1020566Det första misslyckas jag totalt med, det finns vackra hus överallt och vi blir tillslut väldigt hungriga och spenderar sista halvtimmen med att äta pizza och njuta av solens värme. Det andra går inte så mycket bättre, jag har inte tid för att ratta in olika inställningar på kameran och det slutar med att jag tar de flesta bilderna med min mobil. Jag vill också passa på att njuta av färgerna och kanalerna och inte titta in i en kameralins. Det är också årets första dag i t-shirt och jag njuter av solen.P1020572Det tar ca 45 minuter med båt/Vaperetto från San Marco till Burano, en sträcka på ca 8 km, och en enkel biljett kostar 7£. Burano består precis som Venedig av små öar som binds samman av små broar. Det sägs att invånarna, som nu är ca 3500, började måla sina hus så att fiskarna skulle hitta hem, i dag bestämmer statsrådet färgerna på husen.

Det första du kommer till när du går av båten är ett stort torg och om du går gatan fram möts du av ett myller av gelaterier, caféer och restauranger. Det är också här du möts av alla vackra kanaler.2018-08-04-15-22-50P1020576P1020583En byggnad som inte är färgglad är kyrkan San Martino, vår guide säger att klocktornet har fått sin lutning av kraftiga jordbävningar.P1020584P1020585IMG_0124Det är inte bara husen vid kanalerna som fått färg, de flesta gränder är också målade i vackra färger.IMG_0126P1020577P1020578Om jag någon gång kommer tillbaka till Venedig kommer jag definitivt att besöka Burano igen. Kanske försöka ta den där perfekta bilden och kanske ta en sprizt till i solen.

Kategorier:Byggnadskonst

Märkt som:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s