Parker och nöjesfält

En dag på Gröna lund

En stunds tystnad sedan drar det igång. Karuseller, barnskrik och musik blandas till en härlig sockervadd. Vi är långt från ensamma här men det är förvånansvärt lugnt, jag gissar att det beror på det fina vädret och att högsäsongen inte riktigt dragit igång.  

Ett trevligt sätt att ta sig till Gröna lund är att ta Djurgårdsfärjan över till Gröna lund, det går smidigt och vi ser Stockholm från sin finaste sida, från vattnet.

Vill du inte åka båt är det superfint och trevligt att promenera från innerstan ut till Djurgården. Du kan passa på att besöka Junibacken, Skansen och Vasamuseet, eller kanske ta något att äta och dricka vid en av uteserveringarna. Njut! IMG_1789Som så många gånger förut glömmer jag bort och/eller hinner jag inte ta fram kameran just i ”det” ögonblicket och ångrar det efteråt. Det blev några få bilder, utan barnen, de vill helst inte vara med i bloggen.IMG_1793IMG_1794IMG_1799Det blir alltid en Ben & Jerrys när vi hittar en glassbar. Det är hela familjens favoritglass, och vi hinner klämma i oss en till i gamla stan nästa dag.IMG_1801Den enda karusell som jag åker är bergochdalbanor, tycker om när det kittlar i magen. När barnen var yngre ”lurade” jag barnen, inte med avsikt (jag trodde inte att det skulle gå så fort), att åka Vilda musen med mig. De skrek att de trodde att de skulle ramla ur vagnen och de skrek hela åkturen att det var det ”hemskaste” de upplevt. jag har fortfarande jättedåligt samvete.IMG_1791Inte mycket till inlägg och bildgalleri men jag tycker verkligen om ”Grönan” och måste nämna platsen i min blogg. Det är ett nöjesfält som ligger väldigt fint vid vattnet som består av en ”blandning av sött och salt”. Tycker du inte om att åka karusell kan du köpa en glass och sätta dig och titta ut över Stockholm. Nästa gäng, för det blir flera gånger, ska jag försöka använda kameran….om jag hinner…

Nu är det snart semester och våra resväskor ska snart packas. Den bästa känslan!

Vi ses!

Kategorier:Parker och nöjesfält

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s