Halloween

Mer Halloween än så här blir det inte

P1030547Firar ni Halloween? Pyntar ni hemma? Går det barn utklädda på er gata och vill ha godis? Jag tänker skriva ett inlägg om en av vår ”nyaste” och i skrivandets stund kommande tradition, Halloween. De senaste åren ha affärerna utökat sitt sortiment av masker, djävulshorn och pumpor i alla modeller. 

När vi kliver in i Disneyland Paris blir vi alla förvånade över alla pumpor som pryder hela området. Det är i slutet av september och vi, läs vi vuxna/min generation, är inte riktigt vana vid allt ”ståhej” runt Halloween, till skillnad från min yngsta som faktiskt vuxit upp med Halloweenpartyn och läskigt pynt. P1030549Vi besöker Disney Paris under de sista dagarna i september och mörkret, häxor och pumpor känns väldigt avlägset. För oss nordbor är solen och 26 grader snarare högsommar och redan på förmiddagen åker jackor och tights av. P1030556Allt är pyntat i den stora parken och jag förstår att de måste börja dekorera redan innan sommaren tar slut för att hinna. Jag undrar när julförberedelserna drar igång.P1030591Blir du sugen på att pynta din trädgård?P1030592P1030593Mina barn blev imponerade och inspirerade av Disneyland Paris och nu ska vi ägna en hel eftermiddag till att pynta köket och vardagsrummet med fejkat spindelnät och girlander, både köpta och egengjorda, som föreställer både pumpor och fladdermöss. Det finns också en önskan om att äta läskiga maträtter (?).P1030594

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s