Utsikt

Trogir Riviera

P1020874Är vi i Frankrike, Italien eller Kroatien? Rivieran i Kroatien påminner lite om Frankrikes riviera, maten, drinkarna och byggnader om Italien men vi är i Kroatien. 

Den äldsta har tillbringat första dagen på semester nedbäddad efter magsjuka och är fortfarande matt i benen och vill undvika solen en dag till. Vi åker Uber i flera mil och när vi kliver ur bilen är det hett ute och vi inser att vi behöver ta oss in i skuggan och vila krasslig mage. Vi andra är hungriga och köper pizzaslice i ett så kallat ”hål i väggen” innan vi strosar ner mot havet, kanske fläktar det där.P1020890P1020889P1020901Alla serveringar gör att vi blir törstiga och slår oss ner vid första bästa ställe. Barnen väljer glass och vi en Aperol, inte för söt och inte för stark. Vi ser segelbåtar och lyxkryssare lägga till och segla iväg, den ena finare än den andra.P1020881Efter lite socker är plötsligt alla lite piggare och vi fortsätter längst vattnet. Vi njuter av vår första ”riktiga” semesterdag, alla mår bättre (tills infektionen i tån kommer på besök, se inlägget om Krka nationalpark och Sibenik)P1020878P1020879.JPGP1020900P1020899.JPGDär strandpromenaden tar slut ligger Fort Kamerlengo. Fortet byggdes under den venetianska tiden, under första halvan av 1400-talet. Det kostar 20 kuna att gå upp och det är det värt, utsikten är jättefin. Det är bra att veta att den sista biten får du klättra på en stege som är brant och du kan inte möta någon där. P1020903.JPGP1020902P1020897Klockan närmar sig fyra och vi bestämmer oss för att chansa på bättre väder och fånga de sista solstrålarna ”hemma”. När vi lämnar Trogir har molnen kommit och när vi kommer till Stobrec skiner solen från en blå himmel. Tidigare inlägg om Trogir finns här.

Tack Trogir!

 

Kategorier:Utsikt

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s