Reseåret som gått

Mitt resår 2018

2019 knackar på dörren och jag tänker precis som jag gjort de senaste tio åren. Vart tog året vägen? Förutom att rätta uppgifter, vara mamma och fru hann jag med fyra resor under 2018. En resa gick till ett redan besökt land och de andra tre till nya länder och platser. Jag har länkat till mina inlägg om ni vill fortsätta läsa om platserna. De är markerade med rött i texten. 

Under påsken reste vi till Venedig, en stad jag alltid velat besöka och ni som tittat in hos mig tidigare vet att jag är väldigt förtjust i Italien. Venedig är precis som jag föreställt mig, trånga mysiga gator, turkosgröna kanaler överallt, vackra broar,  (fotograferande turister på varje meter) och fint vattenformade byggnader. Vi åker gondol och äter glass och pasta så smaklökarna flossar.P1020698P1020679Andra  resan går till Kroatien i slutet av juni. Det blir, hur ska jag uttrycka mig, en ovanlig resa med sjukhusbesök, trevliga Uber-chaufförer, wm-fotbollsyra och faktiskt våran första regniga dag under en solsemester i juni. Den vackra staden Omis i både regn och solsken. Besöket blir en utflykt som vi alla uppskattar.P1020959 Jag gillar verkligen Kroatien, landet har mycket från sin venetianska tid kvar i varje hörn, både byggnader och maten påminner om Italien. Kroatien har en väldigt vacker natur och det den finaste naturupplevelsen får vi vid besöket till Krka nationalpark, så vacker och så välskött.P1030128P1030135Efter infekterad tå som hindrar bad under Sveriges varmaste sommar (sedan SMHI börjat att mäta) och en opererad blindtarm som tar energi från oss alla tar vi en kryssning till Riga. Vi åker helgen innan skolorna drar igång och vi får en otroligt varm och trevlig stund i Lettlands huvudstad.P1030330Vi unnade oss fyra dagar ledighet i slutet av september, det är verkligen lyx för oss pedagoger med ferietjänst, och fångade sommarens sista varma solstrålar tillsammans med Musse Pigg och hans vänner i Disney Paris. Vi åker också snabbtåg till Paris och hinner både åka upp i Eiffeltornet, äta sniglar och vara i Disneyparken i ett par dagar.P1030536.JPGSommarens sol och badsemester är bokad och jag funderar på om vi inte ska klämma in en weekend i Italien i höst.

Tack alla ni som tittar in till mig och jag hoppas att vi ses nästa år också!

Önskar er ett Gott Nytt År! 

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s