Thassos

Att göra något otippat – åka på charter

Jag trodde att jag var färdig med charter, det är så mycket mer prisvärt och roligt att få plocka ihop sin egen resa. Okej, det kanske inte alltid är roligt att sitta framför skärmen och leta, speciellt inte om jag inte riktigt vet vart vi vill åka.

Barnen vill hyra ett hus med pool i Spanien, jag vill dit där är så varmt som möjligt i vattnet och ”mannen gör som vi vill”. Att åka på charter är det inte tal om, vi är klara med minidisco och flygplansmat.

Vi lyckas efter ett tag bestämma oss att Kreta är ju Kreta, där är det varmt både i luften och i havet i juni. Vi har visserligen varit där ett par gånger förut men tröttheten och längtan efter att bara vara gör att vi väljer att åka tillbaka trots att vi sagt att vi ska försöka hitta ”nya” länder.20190706_065700 Vi hittar flygbiljetter som passar oss och letar hotell i Hersonissos, vi har aldrig varit på den västra sidan om Chania. När jag söker kommer jag av någon anledning in på en resesida och får upp ett erbjudande om att åka 14 dagar till den grekiska ön Thassos och jag blir nyfiken och klickar. Jag vet inte om det egentligen är speciellt prisvärt men plötsligt känns det bekvämt att åka charter, att inte behöva boka allt själv (flyg, hotell, transfer och bil) . Vi bokar och undrar sedan om det kanske gick lite för fort? För vad vet vi om Thassos mer än att det är en liten grön grekisk ö.

Vi behöver först flyga till fastlandet, Kavla, och sedan åka buss till färjan som ska ta oss ut till Thassos för att till sist åka buss igen till orten Golden beach/hotellet. Bilderna ser fina ut, stränderna är långgrunda och täckta med vit finkornig sand, och det är ju det jag är ute efter. Vad kan bli fel?P1040336.JPGJag googlar lite på ön och ser att det är många som rest dit och inte alltid haft en fin upplevelse, det talas och mycket mygg och getingar överallt, omöjligt att sitta ute och äta, getingstick under fötterna när de går i sanden. Besvikna barn. Vad har vi bokat?

Fortsättning följer…

 

Kategorier:Thassos

Märkt som:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s