För familjen

Scary Sommarland – något för de yngsta

20191027_111555

Parken öppnar klockan 11.00 och precis när vi kör in på parkeringen slutar det att regna och solen tittar fram, vilken tajming. Det är inte många på parkeringen och vi kan parkera alldeles utanför entrén. Vi har förbokat biljetter och kommer snabbt in på området.

20191027_11233320191027_112405Det är nästan 30 år sedan jag var här och då  var det högsommar, Jerry Williams uppträdde på stora scenen och det var modernt med blå mascara och ”pufflugg”.20191027_112509Vi tar oss in på området där karusellerna är och går direkt till Spöktåget, som parken gjort mycket reklam för. Själva åkturen tar ca 1 minut sedan kör vi in i en hangar där en kort pjäs utspelar sig. efter föreställningen som är ungefär 10 minuter backas vi tillbaka och får kliva av. En besvikelse då vi trodde att vi skulle få fortsätta åka runt i parken och möte spöken och häxor. Det enda som gör det värt att åka tåget är att vi får en bakgrundshistoria som jag tror att vi besökare ska kunna ha med oss när vi går runt i parken.20191027_11284520191027_112858

Vad tyckte vi?

Plus:

  • Eftersom det är första året som Sommarland har Halloween-tema är det väldigt få besökare, inga köer till varken karuseller eller mattältet/restaurangen.
  • Du behöver inte köpa åkband, allt ingick i biljetten.
  • Det är fint dekorerat i parken.

Minus:

  • Det var väldigt få spöken, häxor etc. i parken. Lite mer gastar skulle vi nog tåla.
  • Många karuseller var eller gick sönder. Jag och min tonåring fick hänga i berg och dalbanan i flera minuter innan de fick igång den. Inte så trevligt i kylan.
  • Det var få ställen som vi besökare kunde gå in och värma oss.
  • Maten var väldigt dyr, det enda stället som fanns med bord var ett uppbyggt restaurangtält där buffén kostade 149 kr/vuxen,

Bra att veta: Det var fokus på de yngsta, undantag ett för säsongen omgjord radiobilsbana som nu var ett spökhotell. Det var läskigt.

Tips! För några år sedan var vi i Kolmården under Halloween, läs ett kort inlägg om det här,och det var riktigt bra. Kusligt , underhållande och mysigt. Det fanns något för alla åldrar. Rekommenderas!

(Vi hade bokat spa-övernattning på ett hotell som vi inte rekommenderar och där ingick inträdesbiljetter till Scary Sommarland.)

Vi ses!

 

Kategorier:För familjen

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s