Inför bokning av boende

Vad begär du av en lägenhet?

P1030800Vi landar tidig eftermiddag och tar en taxi till vår lägenhet. Chauffören stannar framför ett stort hotellkomplex som består av flera höga byggnader som sitter ihop med varandra. När vi checkar in får vi veta att alla byggnader runt hotellet tillhör hotellet och består av både rum och lägenheter i alla storlekar. Vi får en karta med rektanglar i alla storlekar och en stor röd ring runt vår port, vi ser att vårt boende ligger på andra sidan byggnaden. Suck! Nu får vi gå långt.

Vi går förbi spaet och rundar hörnet, går ca 300 meter och där, helt plötsligt ser vi en port med vårt nummer. Det känns lite konstigt men vi drar kortet genom kortläsaren och går in. Det är en lång korridor med glasdörrar i båda ändarna. När vi öppnar dörrarna i bortre ändan av hallen får jag snabbt tag i min yngsta dotters arm innan hon blir påkörd av en bil. Vi befinner oss i ett parkeringshus. På gatan, nedanför mina tår, finns ett övergångsställe målat och på andra sidan, ytterligare en port.P1030802Jag börjar fundera över om boendet den här gången kanske var lite väl billigt, vi betalade endast 1200 kr för en lägenhet med två sovrum, tillgång till spa och frukost för fyra personer – i tre nätter. När vi kommer över gatan och in på andra sidan tar vi hissen upp till vår våning och där finns vår dörr. P1030804När vi kommer in är allt annorlunda, det luktar nya möbler och det är ljust och fint. Vi har en balkong som vetter mot en flod och lägenheten har allt vi behöver. Det finns både tvätt- och diskmaskin, massagedusch och flera platt-tvn.P1030809Vi trivs jättebra, det känns som att vi kommer hem varje kväll och redan samma dag förstår vi att vi kan gå via spaet till hotellets entré där vi checkat in. Det är också här vi äter vår frukost som också är väldigt bra, det finns mycket att välja på. Lägenheten som till en början verkade vara helt fel blir väldigt bra, komplexet ligger bara ca 300 meter från gamla stan där vi mest kommer att spendera vår tid.P1030810Och tillbaka till min fråga. På äldre dagar begär jag mer av en lägenhet, den bör ha allt som en bostad ska ha. Nu hyrde vi inte privat utan genom en hotellkedja med fyra stjärnor och spa. Vi behövde inte städa, frukost ingick i priset och vi hade tillgång till hela spaavdelningen under hela vår vistelse. Vi hade fullt utrustat kök och hade lätt kunnat laga ”riktiga” måltider varje dag. Skulle vi ha stannat längre och under sommarhalvåret med sol och bad hade vi haft glädje av tvättmaskinen. Jag skulle gärna bo där igen om jag åker tillbaka.

Ps. Vi bodde i Gdansk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s