En stund att minnas

Resor 2019

Ja, man skulle väl kunna säga att vi faktiskt inte riktigt var så stora miljöbovar i år som 2018. Det blev tre resor utomlands men(och en del hotellövernattningar, fler än vad vi brukar, i vårt avlånga land.

20190706_065700En av anledningarna till att vi inte kom iväg under höstterminen är att jag kämpar med en väldigt hög arbetsbelastning och helt enkelt inte orkade ta mig iväg. En annan orsak är att mina kloka barn inte vill ta ledigt från skolan och de värnar om miljön, mer än vad vi vuxna fattat, och ville se sig omkring i Sverige. Det är mycket prat om miljön här hemma runt köksbordet och det måste vi vuxna lyssna på och ta hänsyn till.

Det är faktiskt inte så dumt att se sig omkring i sitt land. Jag inser att mina yngsta aldrig har varit på Liseberg och här åker vi till Paris för att åka karuseller….Att resa i Sverige är förstås enkelt men absolut inte mer prisvärt. F,y vad dyrt det är att turista i Sverige!

Vi började vårt år med att ta en billig biljett till Gdansk i februari. Solen sken och barnen shoppade loss på den ena gallerian efter den andra. Vi hann dock besöka gamla stan, torget och gå längst vattnet utan vantar och mössa.P1030818P1030845

I april, under påsklovet, flög vi till Milano och vandrade bland Duomo di Milanos tinar och torn, drack Aperol på uteserveringar, besökte Milanos största godisaffär två gånger och åt en och en annan pastarätt.P1030960

Vi fortsatte med tåg till Bergamo, där vi under en timme fick uppleva alla väder som finns; sol, värme, blåst, kyla, hagel, regn och sol igen. Tur att det finns restauranger. Vi gick kullerstensgata upp och ner och njöt av utsikten från vackra byggnader och trånga gator. Vi åkte linbana och åt på Michelinrestaurang med tillhörande utsikt. Jag gillar Bergamo, hit borde flera ta sig om de ändå flyger till Milano via Bergamos flygplats!P1040218

I maj åkte jag till vår huvudstad och fick mitt efterlängtade diplom, med Stockholms finaste utsikt, och är nu utbildad och utbildare i STL (Skriva sig till läsning).20190520_141141

Vi impulsbokade en charterresa till en för oss okänd grekisk ö, Thassos och var borta i fjorton dagar. Det är en liten grön ö med fantastiska badstränder. Mysig men lite för små byar för oss, inte mkt till shopping och restauranger.20190705_140926P1040283P1040330

Vi hann med ett besök till Furuviksparken med mina föräldrar. Tanken var att vi skulle åka förra sommaren men det blev inte av och kanske var barnen lite för stora för djuren. Vi var nästan bara vid tivolit och åkte karuseller.20190718_14531720190718_182021

Vi besökt vår egen stad och tittade på konst i alla former, besökte slottet igen, åt mat på finaste uteserveringen vid Svartån och var hemma på 30 min. Tycker om Örebro!P1040413P1040376P1040392

Efter tråkig blindtarmsoperation åkte vi till Ullared och spenderade pengar på allt och polkagrisar (i Gränna). Mannen klagade på att vi ”offrade” två soliga varma dagar i Sverige med att shoppa – men vem hade handla mest? Stod på vägen hem i två långa bilköer och var tacksamma för att bilen har ac.20190805_155844

När skolan precis dragit igång åkte vi tillbaka till Östergötland och fick studentfeeling. Mannen fyllde jämt och vi överraskade honom på jobbet.  Det var en av de varmaste dagarna i augusti och vi njöt av värme, sol och god mat. Vi var borta i två dygn och sov den första natten i Norrköping och gick längst forsarna i industrilandskapet (som också är fantastiskt fint i december med alla fina ljusspel) och åt på uteserveringar. 1040433Ledsen, men har inte riktigt fått till tiden för ett inlägg om Norrköping, det kommer.

Andra natten sov jag kanske i de skönaste sängarna ever… Elite Stora Hotellet i  Linköping levererade. Vi tog en nostalgisk promenad i gamla Linköping, blev barn på nytt i Fenomenmagasinet och avslutade med att besöka Bergs alla fina slussar, bilder från slussarna kommer senare.P1040469

Under Halloween bokade vi ett hotellpaket med inträde till Scary Sommarland. Det var som jag hade tänkt, lite häxor, spöken, pumpor och spökhus. Ingen höjdarupplevelse men det är alltid skönt att komma bort.20191027_112858

Vi avslutade året med att jag och min äldsta skatt firade våra födelsedagar i Västerås. Vi var där precis när Musikhjälpen drog igång och vi julshoppade klappar till oss själva och andra. Det regnade hela tiden och det tog väl bort lite av julstämningen och att gå i den gamla stadsdelen blev en blöt upplevelse. 20191207_16393120191207_122216

Som det ser ut nu blir det ingen resa i vår. Jag har tittat på Budapest och Edinburgh men jag tror att vi väljer att åka lite längre bort i höst. Barnen vill till Thailand, vi vuxna till Vietnam, någon som vill tipsa oss?

Gott Nytt År!

Kategorier:En stund att minnas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s