Bergamo

#Tbt Bergamo – så här i influensatider

Det är svårt att tänka sig att en sådan vacker stad som Bergamo nästan är helt folktomt i dag.P1040246Jag har skrivit två inlägg tidigare om Bergamo men så här i influensatider och när Coronaviruset tagit över gator och torg vill jag återigen lyfta fram och kanske trösta denna vackra stad.

I skrivandets stund flyger fortfarande flygbolag till Bergamo flygplats och jag funderar över om jag hade åkt om vår resa var i dag, om den var bokad och betald. Att resa är bland det bästa jag vet men jag måste erkänna att vi efter att ha diskuterat fram och tillbaka valt att inte resa någonstans över påsk. Jag är supersugen men är också samtidigt rädd om min barn, även om influensan verkar mindre aggressiv mot barn och ungdomar, och jag är rädd för att ta med mig bacillerna hem till mina föräldrar. P1040157P1040155Jag tittar på mina bilder och kommer ihåg att jag sa till barnen att de skulle titta på alla vackra snöklädda bergstoppar och jag tror att jag sa att det skulle vara kul att åka skidor där någon gång. Det är kanske i dessa toppar som bacillerna trivs?P1040226P1040165Jag undrar hur alla trånga mysiga gator ser ut i dag?P1040243Jag undrar om gatorna är lika tomma som när vi tidig  morgon lämnade vårt hotell och åkte mot flygplatsen. Min hittills kortaste transfersträcka, från dörren till gaten på 30 minuter.P1040256 Är allt stängt?P1040258P1040252Är uteserveringarna tomma som efter regn?P1040134Det är klart att turisterna kommer tillbaka och det är klart att gatorna fylls med ljudet av oss turister – även om det verkar ta ett tag. Därför kommer ett lite (mer positivt) resetips till er som väntar tilsl det blir er tur.

Från Colle Arperto kan du ta dig upp till San Vigilio. Turen tar knappt knappt tio minuter och utsikten är fantastisk. Vi passade på att besöka michelinrestaurangen som ligger precis till vänster om stationen.P1040151P1040244P1040181P1040152P1040251P1040185Är ni rädda för att resa nu när Coronaviruset sprider sig i världen? Hur tänker ni?

 

Kategorier:Bergamo, Jag undrar

Märkt som:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s