Interiörer

Att stödja restaurangerna

Om jag ska vara ärlig har jag svårt att känna motivation till att skriva om resor (det har den uppmärksamme redan noterat), inga bokade resor, ingen får eller kan resa och materialet begränsat gör det svårt.  Resebolag och restauranger stängs ner och det känns som den där sköna känslan av sol, vackra intressanta byggnader och sand mellan tårna känns lååååångt borta.

Dock är det viktigt att vi alla hjälps åt och då tänker jag förstås i första hand på att hålla distans, inte träffa andra vid minsta symtom och underlätta för alla fantastiska människor som sliter inom vården – men jag tänker också på våra lokala butiker och restauranger, vi vill gärna att de finns kvar när Covid-19 har försvunnit/när den försvinner.20200229_144021 - kopiaDärför vill jag tipsa om en supertrevlig restaurang i Örebro. Ni som tittat in till mig genom åren vet att jag tycker om det vackra, belysning, inredning och mysfaktorer.20200229_135533 - kopiaMojo ligger centralt i Örebro, precis bredvid  Stortorget. åker du till Stortorget och parkerar bilen kan du inte missa Mojo. Den gula byggnaden består av en restaurang och ett hotell, du kan helt enkelt äta till du inte orkar stå på benen och gå några få meter till sängen. Jag har inte bott på hotellet och kan därför inte berätta något om den delen.20200229_135526tRedan när jag kliver in genom dörrarna känner jag att det här blir nog bra. Vi har lovet våra barn att äta på Mojo under Sportlovet men influensan (säsong) kom i vägen och vi vill nu passa på innan restaurangerna eventuellt får stänga ner.

Restaurangen består av flera olika delar och när vi visas till bordet går vi genom ett vackert rum med dov belysning, högt i tak och stora kristallkronor. Jag blir lite förvånad när vi sedan kommer ut i ljusgården och möts av färger och växter.20200229_15250920200229_152452Det är tre helger innan påsklovet och det märks att många stannar inne, det är bara mitt sällskap och tre till i glasrummet. Det går snabbt att få maten och det är smidigt att betala.20200229_152438Till dryck väljer jag ”Varsam jordgubbsresa”, det alkoholfria alternativet för om du plockar bort ordet ”varsam” tillkommer i stället Pink gin. Den är krämig och smakar jordgubb, basilika och kokosskum. Något mäktig och även om den är god och intressant att testa nöjer jag mig nog med en gång, den är inte direkt en ”matdryck”.20200229_141913 - kopiaMojo har smårätter, mellanrätter och stora rätter + en avsmakningsmeny. Vi väljer att beställa en mellanrätt och en smårätt var och sedan dela. Min absoluta favorit och som jag alltid kommer att beställa är rätten på bilden nedan, den som inte är i fokus. På menyn står det: ”Krossad Amandinepotatis” med tryffelmajonäs, Gruyère och rosmarinsalt, så gott! Det här skulle jag nästan kunna äta alla dagar i veckan, nästan.

20200229_144039

Två olika tacos. Den till vänster är ”Short ribs taco” med kimch och japansk majo, den andra är ”Lobster & scrimp taco” med ananaskräm och Wasabi och avokadokräm.

20200229_144033

”Koreansk bbq-kyckling”, friterad kyckling i stark krämig sås med säsongens sallad.

20200229_144011 - kopia

”Moules tahi” med Levainbröd.

20200229_144024

Skaldjursgryta med aioli. Tyvärr verkar inte denna rätt finnas på menyn just nu.

Maten är väldigt god och lagom mycket, dock är det ganska mäktig mat med mycket majonäs och kokosgrädde.

Påväg ut passerar vi ytterligare ett fint och mysigt rum, lagom mysmörkt/ljust.20200229_141223 - kopiaTill och med toaletterna är fint inredda, det gillar jag. Produkter från Rituals är aldrig fel.20200229_141058Jag ser på deras hemsida att de har avhämtningsmenyer vilket är toppen så här i influensatider. Här kan du läsa mer om Mojo och deras meny.20200229_140134

 

Kategorier:Interiörer, Mat, Restauranger

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s