Om

Välkommen till mig!

Välkommen till Honey & Ice cream som handlar om mina resor! Namnet är från en båtluff i Egeiska havet i början på 90-talet. Jag träffade en glassförsäljare som sa att resa är som honung och glass. Han menade att varje smak är en plats och att honungen är det lilla extra på glassen, det som är bra för själen och visst är det så. Glass är som en plats, vissa smaker är fantastiska, vissa vill man ha mera av och det finns hur många sorter som helst att provsmaka.

Om mig

Jag heter Lena och bor i en småstad med man och två barn. Jag tycker väldigt mycket om att resa och försöker göra det så ofta jag kan. Jag arbetar som pedagog och driver vid sidan av det en webbutik med en vän. De flesta resorna har jag gjort innan vi fick barnen, innan bloggar fanns och under den analoga kamerans era (vilket är synd, jag skulle gärna visa er bilder från t. ex. Maldiverna och Thailand). Jag tog en kort paus i resandet när vi renoverade hus, köpte större bil och fick vårt första barn. Jag blev också försiktig och bekväm. När vårt andra barn kom blev reselusten för stor (huset någorlunda klart) och vi bokade en charterresa, sedan var det ”kört” och efter det har vi försökt att få reskassan att räcka långt och ofta.

Om Honey & Ice cream

För några år sedan startade jag en livsstilsblogg och märkte ganska snart att fotografering och bilder blev det centrala i mitt ”bloggande”. Efter några år kände jag att lusten till att blogga om ”livet” sjönk och inläggen handlade ”bara” om våra resor. Jag tyckte att det var roligare att berätta om platser och upplevelser än att skriva om hem, familj och recept. Jag slutade att skriva inlägg men efter ett tag saknade jag ”bloggandet” och nu startar jag H & I. Min ambition är att skriva flera gånger i månaden och min tanke med resebloggen är att dela med mig av mina upplevelser, tips och bilder.

Jag hoppas att ni ska trivas här hos mig!

Kram Lena