Rhodos

I slutet av juni åkte vi till ett varmt Rhodos. Ön tillhör Tolvöarna och har tillhört Turkiet. Ön sägs vara kärleksgudinnans, Afrodites ö, trots att hon föddes på Cypern (?). Jag har varit till Rhodos två gånger tidigare, då var det charterresor, nu åkte vi reguljärt. Första gången åkte jag med en kompis. Vi bodde i Rhodos stad och jag såg egentligen inte så mycket mer än barer och ständer. Andra gången var barnen små och vi hade bokat hela ”paketet”, med transfer, barnklubb, all inclusive och Easy travel och spenderade den mesta tiden på resorten. Den här gången stannade vi två veckor och passade på att se lite mer av ön.

Vi valde att bo på den östra sidan, mot Turkiet, i semesterorten Faliraki och det var egentligen vinden och sandstranden som var avgörande. På den västra sidan blåser det mer och stränderna består till största delen av klappersten. På den östra sidan finns det många fina sandstränder, de flesta med fin sandstrand. Vi bodde på samma hotell under hela vistelsen och åkte buss, taxi och hyrbil när det var dags för utflykter. Hotellet låg en bit från stranden, det tog ca 10 minuter att gå dit och de dagar det var runt 45 grader var det svettigt.

P1010347a

Faliraki är en riktig semesterort med en lång sandstrand, parasoller och vattensporter. Själva centrum är litet men har det mesta, (butiker, restauranger och ”uteliv”) och på kvällarna stängs gatan av och blir bilfri.

Vi åkte på några utflykter och hade nog åkt och sett mer om det inte hade blivit så varmt. När vi var där steg temperaturen upp till 46 grader och då var det bara bad som gällde. Vissa dygn sjönk inte temperaturen under 38 på hela dygnet. Jag klagar inte, vi åkte för sol och värme. Innan vi åkte hade vi bestämt att vi i alla fall skulle besöka Oasis beach, Lindos, gamla stan i Rhodos, Seven Springs och badviken Tsambika. Vi orkade med det och lite till, trots värme och åksjuka.

P1010227a

Rhodos är en trevlig grekisk ö, det är lätt att vara turist där och det finns mycket fint att titta på om man orkar ta sig från stranden.

Kram Lena

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s