konst

OpenART 2017

Örebro är en vacker stad med slottet, vattnet och promenadstråk mitt i centrum. Jag är ofta till Örebro och stressar runt, jag försöker hinna med så mycket som möjligt på kort tid. Det är lätt att bli ”hemmablind” och fokusera på det praktiska istället för det estetiska. 

P1010459a

Vartannat år ordnar Örebro län ”OpenART”. Det är en av Skandinaviens största biennal med 60 konstnärer från hela värden. I år pågår konstutställningen från juni till september, så skynda er dit om ni har vägarna förbi Örebro. Ta på dig sköna promenadskor och gå runt bland ca 100 konstverk som är placerade på gator, torg, fasader och i gallerior. Du kan också gå en guidad tur (på svenska och engelska), det kostar 80 kr för vuxna, barn under 18 år går gratis. Du behöver boka biljett i förväg och när vi deltog samlades vi utanför Turistbyrån. Turen tog ca 1 timme och det var alldeles lagom en varm sommardag. Du hinner inte se allt under turen, men att fortsätta konstrundan själv, i egen takt och väldigt trevligt. Missa inte verken i vattnet.

P1010434a

P1010458a.jpg

”Rainmaker” av Francesco Bracci

P1010472a

”Downward Spiral” av Francesco Bracci

När du ändå är i Örebro kan du passa på att besöka slottet som ligger mitt i centrum och/eller äta en god lunch på Stallbacken. Det är ett litet mysigt område där man förr i tiden parkerade sina hästvagnar. Stallbacken ligger mittemot slottet, mot centrum, och består av flera mysiga restauranger. Ett tips är Makeriet.

P1010449a.jpg

P1010412aa.jpg

Ta en lunchpaus på Makeriet, du kommer inte att ångra dig.

P1010465a

”Share Chair arena” av Tadashi Kawamata

Dessa tre torn är drygt tre meter höga och om man går närmare ser man att tornen består av smala remsor från dryckesburkar.

P1010447a

”Stalagmites” av Marisa Merlin

Det tar en dag att se utställningen och då har jag räknat in avstånd, lite shopping, lunch och fika.

Jag ser framemot OpenART 2019.

Vi ses!

Kategorier:konst

Märkt som:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s